Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

Rendez-vous στην Νότιο Αφρική!

Έχω πει από την εισαγωγή του Βlog ότι οι βασικές θεματικές για τις γνώμες που εκφράζονται είναι η πολιτική και ο αθλητισμός. Αναπόφευκτο, λοιπόν, είναι το γεγονός ότι το πρώτο αθλητικό άρθρο είναι σχετικό με την Εθνική μας.

Πολλά γούστα! Πολύ το χάρηκα! Το χθεσινό αποτέλεσμα ήταν κάτι που έλειπε από την Εθνική του Otto Rehhagel αλλά και από τον ίδιο. Ας είμαστε ρεαλιστές, δεν είναι μικρό πράγμα αυτό που έγινε χθες βράδυ στην Ουκρανία. Η Ελλάδα είχε πάει τελευταία φορά στην τελική φάση του Παγκοσμίου κυπέλλου το 1994 και έπαιξε ένα ξεκάθαρο σύστημα, όπως λέει κι ένας φίλος, 4-4-2. Με άλλα λόγια στα 3 παιγνίδια του ομίλου φάγαμε 4 στα δύο πρώτα και 2 στο τρίτο και τελευταίο. Ακόμη πιο μεγάλη επιτυχία καταλαβαίνουμε ότι είναι η χθεσινή πρόκριση όταν συλλογιστούμε ότι αυτή η ομάδα έχει προκριθεί στις 3 από τις 4 τελευταίες μεγάλες διοργανώσεις που θα μπορούσε να συμμετάσχει, το EURO 2004, το EURO 2008 και πλέον και στο WORLD CUP 2010!

Προσωπικά το χάρηκα ιδιαίτερα διότι ήταν το 100στό παιγνίδι του Γερμανού προπονητή στον πάγκο της ομάδας μας και νομίζω πως ήταν πολύ ωραίο δώρο για την περίσταση. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως πρόκειται για έναν προπονητή που η δημοσιογραφική πιάτσα ήθελε να τον τελειώσει εδώ και καιρό. Το χθεσινό παιγνίδι ήταν η απάντηση σε όλες τις εφημερίδες που έγραψαν κεκαλυμμένο επικήδειο στο πρωτοσέλιδο τους την ημέρα του αγώνα, με ύφος τιμητικό.

Δεν διαφωνώ καθόλου πως κάνει λάθη. Έχω, κι εγώ μεταξύ άλλων, αγανακτήσει με κινήσεις τακτικής στο γήπεδο και ιδιαίτερα με τις επιλογές της αρχικής ενδεκάδας. Αποδεικνύεται όμως περίτρανα ότι αυτός ξέρει καλύτερα πώς να κουμαντάρει αυτό το καράβι κι ας μας ξενίζει ο τρόπος του. Ένα βασικό μειονέκτημα έχει ως προπονητής, που την ίδια στιγμή είναι προτέρημα για την ιδιότητα του ανθρώπου: δένεται με τους παίκτες ως ανθρώπους.

Σχετικά με το πιο γελοίο πρωτοσέλιδο της ημέρας, έχω να πω ότι η πράσινη φυλλάδα που συνδέει την επιτυχία της Εθνικής με την πορεία του Παναθηναϊκού είναι τουλάχιστον θλιβερή. Πρώτον, είναι ανεπίτρεπτο και άρρωστο να σκέπτεται έτσι ένας οπαδός (πόσο μάλλον να σε καθοδηγούν επαγγελματίες δημοσιογράφοι προς αυτήν την κατεύθυνση) και δεύτερον, είναι γνωστή σε όλους η πορεία της "τριφυλλάρας" τα τελευταία 13 χρόνια στο ποδόσφαιρο…

Η ουσία, καταληκτικά, είναι ότι η Εθνική της χώρας μας, παρόλο που έκανε τα εύκολα δύσκολα το καλοκαίρι θα είναι στο Παγκόσμιο κύπελλο. Πολλά ευχαριστώ και Καλή Επιτυχία στην ομάδα μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου