Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

«Δυστυχώς Επτωχεύσαμεν» Vol.2

Η σημερινή ημέρα είναι μία ιστορική μέρα. Δυστυχώς, στην ιστορία δεν μένουν μόνο οι θετικές στιγμές αλλά και οι αρνητικές. Σήμερα όλοι γίναμε μάρτυρες ενός μαύρου κεφαλαίου στο βιβλίο της νεότερης ελληνικής ιστορίας.
Από εδώ και στο εξής τα παιδιά μας θα διαβάζουν για τη σημερινή ημέρα, για την ημέρα που Ελλάδα πέρασε υπό την επιτήρηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, στο βιβλίο της ιστορίας στο σχολείο τους όπως εμείς για το περίφημο «Δυστυχώς Επτωχεύσαμεν» του Χαρίλαου Τρικούπη.
Οφείλουμε όλοι να συνειδητοποιήσουμε τη σοβαρότητα αυτής της εξέλιξης όπου θα επηρεάσει τις ζωές όλων μας. Από σήμερα όλα όσα θεωρούσαμε δεδομένα στην Ελλάδα θα αλλάξουν. Εδώ που τα λέμε κάποια θα αλλάξουν προς το καλύτερο μιας και δεν πάει παρακάτω, αλλά κυρίως οι αλλαγές θα επιφέρουν μία περίοδο βαθιάς ύφεσης, οικονομικής και κοινωνικής.
Οφείλουμε όλοι να συνειδητοποιήσουμε πως πρέπει να μάθουμε, πρέπει να μάθουμε ως πολίτες. Πρέπει όλοι να αλλάξουμε. Η δημοκρατία, το καλύτερο πολίτευμα μεταξύ των υπαρχόντων, δυστυχώς ορίζει κι ευθύνες, μόνο που στην περίπτωση της χώρας μας το έχουμε ξεχάσει. Και οι ευθύνες στην Ελλάδα ανήκουν πρώτα και κύρια σε όλους εμάς, στους πολίτες.
Στην υπάρχουσα κατάσταση μας οδήγησαν τραγικές διακυβερνήσεις από κυβερνήσεις που τις υπερψήφισε ο λαός. Και όπως σε μία εταιρία οι μέτοχοι είναι υπεύθυνοι για τον τρόπο που λειτουργεί και διαχειρίζεται τα χρήματα τους ο Διευθύνων Σύμβουλος, έτσι σε ένα κράτος ο κύριος υπεύθυνος είναι ο λαός, η κοινωνία, ο Δήμος. Εμείς έχουμε την ευθύνη για τις κακές κυβερνήσεις, εμείς έχουμε την ευθύνη για την ατιμωρησία.
Σημασία λοιπόν δεν έχει τι έγινε μέχρι τώρα αλλά τι θα γίνει από εδώ και πέρα. Πρέπει να μάθουμε λοιπόν, να μάθουμε να είμαστε σωστοί πολίτες και τυπικοί στα καθήκοντα μας. Πρέπει να αλλάξουμε και να γίνουμε μία κοινωνία που δουλεύει, που παράγει, μια κοινωνία με υπερηφάνεια. Πρέπει να γίνουμε υπεύθυνοι, να είμαστε πολιτικοποιημένοι, να κρίνουμε και να επιβραβεύουμε με την ψήφο μας τους άξιους, τους υπεύθυνους και όχι τους απατεώνες που μας οδήγησαν στη σημερινή μαύρη ημέρα. Όταν ο λαός αναλάβει τις ευθύνες του, τότε και οι πολιτικοί θα αναλάβουν τις δικές τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου